Tapete

Tapete koje su proizvedene po novim tehnologijama izrade prisutne su na našem tržištu i sve više su zastupljene za dekoraciju enterijera. Tapete nove generacije koje su proizvedene u Evropskoj uniji su sa odličnim karakteristikama za eksploataciju i održavanje: ekološke, vatrootporne, rezistentne na sunčevu svetlost, perive i kod zamene lako se skidaju. Zahvaljujući savremenom dizajnu, specijalnim tehnikama izrade tekstura, velikoj paleti boja i dezena, tapete su preuzele primat nad raznim tehnikama obrade zidova koje, u estetskom i vizuelnom smislu, ograničavaju mogućnosti za kombinovanje u prostoru.
Efekti koji se postižu tapetama su fascinantni pa zbog toga imaju široku primenu u opremanju prostora za razne namene: stanovanje, hoteli, restorani, kafići, poslovni prostori, prostori u kojima borave deca…
U zavisnosti od dizajna možemo izvršiti klasifikaciju kolekcija:
TAPETE ZA KLASIČNE I MODERNE ENTERIJERE
Primenjuju se za dekoraciju enterijera koji se uređuju u klasičnom ili modernom stilu. U zavisnosti od namene prostora svi zidovi mogu da budu obloženi sa istim tapetama ili da se kombinuju tapete sa dezenom i bez dezena samo sa teksturom.
TAPETE EKSKLUZIV
Ove kolekcije tapeta namenjene su opremanju enterijera gde je zahtev investitora glamurozni izgled. U katalozima su prikazani dezeni i boje na osnovu kojih se tapete naručuju. Obzirom da se fabrici dostavlja nalog za proizvodnju na osnovu porudžbine klijenta, postoji ograničenje u pogledu minimalne količine koja se može poručiti.
TAPETE ZA DETALJE
Karakteristika ovih tapeta su izraženi dezeni, jake boje i teksture. Zbog snažnog utiska i dominacije u enterijeru, ove tapete se koriste samo za aplikaciju na pojedine zidove.
TAPETE – DEKORATIVNI PANELI
Dizajneri se stalno trude da tržištu ponude nešto novo. Tapete koje su formatirane u određenim dimenzijama su još jedna pogodnost za maštovito uređenje enterijera. Ove tapete nisu isto što i foto tapet. Foto tapet je izrađen na papiru i kad se postavi na zid ima izgled fotografije. Tapete – dekorativni paneli imaju strukturu i kad se postave na zid imaju izgled tkanine.
U ovim kolekcijama ponuđeni su i DEKORATIVNI PANELI ZA OPREMANJE DEČIJIH SOBA. Takođe, za opremanje PROSTORA ZA TINEJDŽERE.
TAPETE NA AKCIJI
U našem salonu CASA ENTERIJERI možete preko cele godine da kupite tapete na akciji. Tapete su prve klase i sa istim karakteristikama kao i ostala ponuda ali su u ograničenim količinama koje su na zalihama.


English language Casa enterijeri Casa enterijeri © CasaEnterijeri - Tapete - Zavese - Nameštaj - Beograd - 2013. - www.casaenterijeri.com - www.enterijeri.rs - www.tapete.rs - www.fotelje.rs